INDIA
Start INHOUDSOPGAVE AANKOMST DELHI AGRA TAJ MAHAL GWALIOR ROZE JAIPUR BIKANER JODHPUR UDAIPUR AJMER TREINREIS VERTREK DELHI DALITS


       INDIA       

Dit is een aflevering uit de reisserie van Jos en Clim Schmitz.

Clim Schmitz Jos Schmitz
     

We maakten deze reis in de zomer van 1989. Dit was eigenlijk de eerste echte verre reis buiten Europa waar we letterlijk alle op eigen houtje regelden. Het werd een reis door het noorden van India (met name Rajasthan) met veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Vijf weken lang trokken we van hotelletje naar hotelletje, gebruik makend van het openbare vervoer, vooral per trein.

We waren helemaal ondersteboven van de soms onvergetelijke indrukken die we er opdeden. Na de reis bleken we allebei meer dan 10 kilo afgevallen te zijn. Jos was het allemaal een beetje te veel geworden. "Ik ga nooit meer terug!" beweerde hij stellig. Maar het jaar was nog niet verstreken of hij was al nieuwe reisplannen aan het maken. Reisdoel:.... India. Inderdaad, we zouden er nog verschillende keren terugkeren.

Van een drietal reizen naar / door India hebben we een reisverslag inclusief foto's gemaakt. Kies hieronder een van die reizen:

 
Sri Lanka Verwante reizen in Zuid - AziŰ Nepal

 

Bekijk ons filmpje:

INDIA: ARMOE TROEF

Wereldwijd leven ruim een miljard mensen onder erbarmelijke omstandigheden. Wat voor ons de gewoonste zaak van de wereld is - een degelijk dak boven ons hoofd - is voor veel anderen een droom. Een huis met muren van modder, een lekkend dak of helemaal geen huis: arme gezinnen in ontwikkelingslanden hebben vaak geen keuze. Meer dan zestig procent van de 180 miljoen huizen in India is gemaakt van inferieur materiaal: modder, gras, bladeren, riet, bamboe en stenen van een slechte kwaliteit. In de verstedelijkte gebieden leven grote delen van de bevolking in sloppenwijken, langs waterkanalen, spoorwegen, in garages en op platformen.

MEER INFO

India ligt in het zuiden van AziŰ. Het grenst in het noorden aan Pakistan, China, Tibet, Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Aan de andere kanten is het omgeven door water: de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen. De naam "India" is afgeleid van de rivier de Indus.

India is na China het land met het grootste bevolkingsaantal ter wereld. Taal, religie en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij.

Zuid-India wordt gedomineerd door de donkerkleurige DravidiŰrs. In het noorden stamt de bevolking of van de lichter gekleurde Indo - AriŰrs die daar later, ongeveer 3.500 jaar geleden, zijn komen wonen.

Bij het begin van de vorige eeuw heeft India 250 miljoen inwoners; dat aantal is nu verviervoudigd. Volgens niet-officiŰle schattingen telt het land op dit moment ruim 1 miljard (1.130 miljoen) inwoners.

India is de bakermat van verschillende religies, waaronder het Hindoe´sme, Boeddhisme en het Sikhisme. Ook de Islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis gehad: India hoort, samen met IndonesiŰ en Pakistan, tot de Top Drie van landen met het grootste aantal moslims. India kent geen staatsgodsdienst en is officieel een seculier land.

In India worden veel verschillende talen gesproken. De belangrijkste taal is het Hindi dat evenals het oude Sanskriet geschreven wordt in het Devanagari-schrift. Het Hindi is de officiŰle taal, die door de overheid wordt gebruikt. Het Engels wordt gebruikt om met staten waar het Hindi niet de officiŰle taal is to communiceren en is populair in het zakenleven. Daarnaast kent India nog ruim twintig andere officiŰle talen.

India wordt gerekend tot de ontwikkelingslanden met een laag gemiddeld inkomen. De Indiase overheid zelf schat dat gemiddeld 27,5% van de mensen onder de armoedegrens leeft. Dat komt neer op ruim driehonderd miljoen mensen. Er bestaan grote verschillen in welvaart. De staten rond de Ganges en die ten zuiden daarvan gelden als de armste gebieden van India.

Op de schaal van de ontwikkelingsindex van de VN staat India op de 132e plaats. De levensverwachting in India is gemiddeld 63 jaar (in Nederland is dat 79), maar de kwaliteit van leven is er voor grote groepen mensen veel minder dan bij ons. Door het kastensysteem leeft de grootste groep in erbarmelijke omstandigheden. Zij hebben weinig of geen rechten, leven in sloppenwijken en de meeste mensen vinden het nog heel gewoon ook.

DIT REISVERSLAG IS IETS UITGEBREIDER WAT TEKST BETREFT DAN DE MEESTE ANDERE REISVERHALEN UIT ONZE WEBSITES.
WE VONDEN ALLERLEI DETAILS OVER HET ETEN EN DAGELIJKSE KLEINE GEBEURTENISSEN TOCH VERMELDENSWAARD,
OMDAT ZE EEN BETER LICHT WERPEN OP HET LEVEN IN INDIA.

Ons reisgebied in voornamelijk Rajasthan

 

Ga ook naar onze andere reisverslagen / websites uit deze regio:

     Voor reacties, e-mail naar de webmaster Jos Schmitz       

Realrajasthan  / Ontdekindia  / Travelplanet  /  India startpagina  / Landeninfo / India Startkabel

HET WEER IN NOORD - INDIA

We reisden vaak met de trein in India! Zie hieronder hoe...

 

Maar we namen ook vaak een taxi van het merk Ambassador...

Hindustan Ambassador '58 -Ĺ14

Zij was de dinosaurus onder de voertuigen. De Ambassador hield het bijna zestig jaar uit op India's wegen.

Hoe lang gaat een automodel mee? Drie jaar? Vier misschien? Dan komt de fabrikant op z'n minst met een facelift of een opvolger, om de leaserijder tevreden te houden. Als je elke twee jaar een nieuwe auto mag uitkiezen, is een model van vier jaar oud antiek. Voor deze categorie auşomobilisten moet de Ambassador haast uit Jurassic Park komen kachelen. De Ambassador, geproduceerd door Hindustan Motors, reed sinds 1958 in bijna ongewijzigde vorm over de wegen van India. De auto, gebaseerd op de Britse Morris Oxford, maakte het land mobiel.

Iedereen reed erin: welgestelde burgers, politici, taxichauffeurs. Niet in de laatste plaats doordat de auto tot de vroege jaren tachtig het enige verkrijgbare model was in India. Maar het was niet alleen haar monopoliepositie die de Ambassador (koosnaam Amby) populair maakte. Vanwege de eenvoudige technieken het ontbreken van nagenoeg enige vorm van elektronica was de auto vrijwel onverwoestbaar, zelfs op de slecht onderhouden wegen van India. Mocht er iets stukgaan, dan kon elke mecanicien in het land haar repareren. 'Een hamer en een moersleutel, meer heb je niet nodig', zei een Indiase garagist eind jaren negentig in The New York Times. 'Een kind van 6 kan het.'

Dat de Amby onverwoestbaar was, betekent niet dat hij goed was gemaakt. Vaak verlieten de auto's de fabriek al rammelend en raamlekkages kreeg de bezitter er meestal gratis bij. 'Alles aan de Ambassador maakt lawaai, behalve de toeter', luidde de standaardgrap.

Amby haalde er haar schouders over op, ze was immers de koningin van de Indiase weg, ook al was ze de enige. Dat veranderde toen in de jaren tachtig ineens concurrentie verscheen, in de vorm van de Maruti 800, een kloon van de Suzuki Alto. Deze auto was kleiner, zuiniger, beter gebouwd (want op Japanse leest geschoeid), stiller, wendbaarder, sneller - er was eigenlijk geen aspect waarop de 800 niet beter scoorde dan de Amby, wier verkoopaantallen sinds de komst van de 800 een duizelingwekkende val maakten. Met de introductie van nog meer merken werd overleven voor, de Ambassador steeds lastiger. Doorşdat Hindustan Motors er niet in slaagde de productiefaciliteit te moderniseren, raakte de 'Rolls-Royce van India' steeds verder achterop. Zelfs taxichauffeurs zagen haar niet meer zitten, en stapten over op Toyota's en Honda's.

Eind jaren negentig meldde The New York Times al dat de Ambassador in doodsnood verkeerde. Nog een paar jaar zou ze het volhouden, op zijn hoogst. Er kwam nog anderhalf decennium bij. In mei van dit jaar liep het laatste model van de band. Met bijna zestig jaar is de Amby een van de langst geproduceerde auto's ter wereld. Alleen de Morgan 4/4 (bijna tachtig jaar in productie) moet ze voor zich dulden.

Hoewel in het laatste productiejaar slechts 2.200 exemplaren werden verkocht, had de ontwikkelingsafdeling van Hindustan Motors in Calcutta nog altijd 250 mensen in dienst. Je vraagt je af wat die de afgelopen 25 jaar hebben uitgevreten, schrijft de Britse krant The Independent.

 

Bekijk ons filmpje over Indiase sadoes:


MEER INFO OVER INDIA

Overblijfsel van het oude Gondwana
Het Indiaas grondgebied bestaat uit drie grote delen: het Himalayagebergte,
de Indus-Gangesvlakte en het Deccanplateau.


Het Indisch halfcontinent omvat het grootste deel van het gebied tussen de gebergten van de Himalayaboog en het noorden van de Indische Oceaan. Vlakten, hoogvlakten en middengebergten bepalen het landschap. Het grondgebied valt uiteen in drie grote natuurlijke eenheden. In het noordwesten en noordoosten verheft zich het Himalayagebergte met de Kangchenjunga (8586 m) als hoogste top. Ten zuiden daarvan ligt de Indus - Gangesvlakte, een oude zeearm die door rivieren uit de Himalaya als de Ganges, de Yamuna en de Indus met afzettingen en slib is opgevuld. Het midden en zuiden bestaan uit een sokkel van oude bodems. Het zuidelijke deel bestaat uit het Deccan - schiereiland, de derde natuurlijke eenheid. Dit is een kristallijne sokkel, overblijfsel van het vroegere continent Gondwana. Door een globale hefboombeweging is het westen omhoog gerezen en tegelijkertijd het oosten neergezakt. Hierdoor zijn de steile Western Ghats ontstaan die hoog uitsteken boven de smalle kustvlakte in het westen langs de kust van Malabar. In het oosten lopen de heuvels geleidelijk of naar de brede kustvlakte langs de kust van Coromandel.

CIJFERS
Oppervlakte: 3 287 263 km2 / (80 x Nederland)
Bevolking: 913,6 miljoen inwoners bestaande uit Indo - AriŰrs (72%), Dravida's (25%), bergstammen (2%) / Bevolkingsdichtheid: 278 inw./km2
Lengte: 3214 km / Breedte: 2977 km / Hoogste punt: 8586 m (Kangchenjunga)

WETENSWAARDIGHEDEN
OfficiŰle naam: Republiek India
Hoofdstad: New Delhi (8,5 miljoen inwoners - 1993)
Belangrijkste steden: Bombay, Calcutta, Madras, Hyderabad, Bangalore, Ahmadabad
OfficiŰle talen: Hindi, Engels
Munteenheid: Indiase roepie
Godsdiensten: hindoe´sme, Islam, Christendom, sikhisme, boeddhisme, ja´nisme
Rivieren: Ganges, Yamuna, Brahmaputra, Krishna, Kaviri
Belangrijkste luchthavens: New Delhi, Bombay
Belangrijkste haven: Bombay

KLIMAAT
Over het algemeen droog met zachte winters en met moessons.
Gemiddelde temperaturen in Delhi: 13░ C in januari, 31░ C in juli; in Madras: 25░ C in januari, 30░ C in juli; in Srinagar: 1░ C in januari, 24░ C in juli.

 


Vijftig jaar geleden ontstaan
De geschiedenis van India begint al in de prehistorie, maar de Indiase Unie is pas opgericht in 1947


BEZIENSWAARDIGHEDEN
Srinagar, Delhi (New Delhi), Jaipur, Agra, Jaisalmer, Udaipur, Ahmadabad, Bombay, Aurangabad, Khajuraho, Varanasi (Benares), Calcutta, Bhubaneswar, Konarak, Madras, Madurai, Mysore, Cochin.

BRONNEN VAN INKOMSTEN
Landbouw: suikerriet, rijst, tarwe, sorghum, aardappelen. Veeteelt: runderen, schapen varkens, geiten, zeboes, kamelen. Visserij. Industrie: voedingsmiddelen, leer, hout, textiel, metaal, staal, chemie, spoorwegmaterieel, werktuigen auto's. Film - industrie.

In de prehistorie werd het Indisch halfcontinent bewoond door negro´de, Austro - Aziatische en Dravidische volkeren. In het 2e millennium v. Chr. koloniseerden AriŰrs uit Centraal - AziŰ het noorden van India. In de loop van de geschiedenis werden verschillende hindoedynastiŰn het bewind over India, dat verscheidene malen een eenheidsstaat vormde om vervolgens opnieuw uiteen te vallen. In de 13e eeuw kwam het land onder heerschappij van de moslims en van 1526 tot 1857 werd het overheerst door de Mogols. Na Akbar en sjah Jahan kwam Aurangzeb aan de macht, onder wiens regering het Mogolrijk in verval raakte. In de 15e eeuw werden er handelsbetrekkingen aangegaan met de Portugezen, de Hollanders, de Engelsen en de Fransen. In de 17e eeuw werden de Engelse en de Franse Oost-Indische Compagnie opgericht en vanaf 1772 kwam India geleidelijk onder bestuur van de Britse Kroon. In 1885 werd het Indiaas Nationaal Congres opgericht en in 1947 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen. Het schiereiland werd bij die gelegenheid verdeeld tussen Pakistan en de Indiase Unie, die drie maal met elkaar in oorlog raakten. De eerste regeringsleider Nehru werd opgevolgd door Indira Gandhi, die op haar beurt werd opgevolgd door haar zoon Rajiv. Moeder en zoon kwamen beide om bij een extremistische aanslag. Economisch behoort India tot de twintig sterkste landen, maar wat betreft inkomen per inwoner is het land een van de twintig armste ter wereld. Met zijn veelheid aan godsdiensten en zijn sterk voortlevende tradities bezit India een volstrekt unieke identiteit.

 

WEER EN KLIMAAT IN NOORD-INDIA

Onze andere aparte webs over landen en reizen

Hanzesteden  bezocht

Unesco Werelderfgoederen

Duitse kastelen en paleizen

Duitse kerken en kloosters

Verdwenen Steden

Onze reisfoto's

Paleizen Zuid-Europa 

Beroemde Gebouwen

Ommuurde Steden

Heilige Plaatsen

Begraafplaatsen

Beelden BelgiŰ

Wereldmusea

Parken en Tuinen

Beelden Duitsland

Beelden Nederland

Beelden Oost-Europa

Natuurwonderen

Kuuroorden

Bekende Pleinen

Bekende Bruggen

Beelden AziŰ

Musea Limburg 

 

Bezoekers: 


Laatste update: september 2015

ONZE  ANDERE  REISVERSLAGEN

ALASKA   /  ARGENTINI╦ / ARMENI╦ /  AUSTRALI╦   /  AVONTUREN  /  BALKANREIS  /  BELGI╦  /  BELIZE   /  BULGARIJE  /  CANADA   /   CALIFORNI╦   /   CHILI   /   CHINA   /   CUBA   /   CURAăAO   /   CYPRUS   /   DENEMARKEN   / DONAU-CRUISE  /    DUITSLAND   /  ECUADOR   /   EGYPTE   /   ENGELAND   /  ESTLAND  /  FILIPPIJNEN  /  FINLAND   /  FOTOSITE  /  FRANKRIJK  /  GEORGI╦   / GRIEKENLAND  /  GUATEMALA   / HONGARIJE   /  IERLAND   /    INDIA  /  INDONESI╦  /    IRAN  /   ISRA╦L  /   ITALI╦   /  JORDANI╦   /   KRETA   /   KROATI╦   /  LETLAND   /   LITOUWEN /    LUXEMBURG  /   MADEIRA   /   MALEISI╦   /   MALLORCA   /  MALTA  /   MAROKKO   /   MEXICO YUCATAN   /   MEXICO  /  NEPAL   /   NEW YORK   /   NOORWEGEN   / OEKRA¤NE /   OEZBEKISTAN   /  OOSTENRIJK  /   PARAGUAY   /   PERU   /   POLEN   /  PORTUGAL  /   REISFOTO'S   / ROEMENI╦  /  ROERMOND  / RUSLAND   /   SCANDINAVI╦   /   SICILI╦   /   SINGAPORE   /   SLOVENI╦   /  SLOWAKIJE SPANJE   /   SRI  LANKA   /   SYRI╦   /   THAILAND   /  TSJECHI╦   /   TUNESI╦   /   TURKIJE   /   UNESCO - SITE   /   URUGUAY   /   USA    /  VERDWENEN_STEDEN  /   WERELDERFGOED   /  WERELDFOTO'S  / ZUID-AFRIKA  /   ZWEDEN  /  ZWITSERLAND 

Andere websites van Jos Schmitz

Duitse kerken en kloosters  /  Duitse kastelen en paleizen   /   Zanggroep Vocus   /   Schilder Pantaleon Hajenius   /   Hanzesteden   /   Pedac 1971 ReŘnie   /   Ramakers ReŘnie   /   Kunst van Anna Czerniawska   /   Wereldfotoserie   /   Reisfoto's Jos en Clim   /   KNS Gilde Opleidingen  /  De stad Roermond  /  Wereldmuziek Matiz   /   Verdwenen Steden  /  Ommuurde Steden   /  Heilige Plaatsen  /  Kuuroorden  /  Beelden BelgiŰ  Beelden Oost-Europa  /  Begraafplaatsen  /  Natuurwonderen   / Bekende Pleinen  /  Parken en Tuinen  / Bekende Bruggen  /    Bekende Pleinen  /  Wereldmusea  /  Paleizen Zuid-Europa  /  Beelden Duitsland    /  Beroemde Gebouwen  /  Beelden AziŰ  /  Beelden Nederland  /  Musea Limburg